ZENICA

Svjedokinja Ajla Škrbić tvrdi da se ničega ne sjeća od šoka

Supružnici Tarabar jučer u sudnici ( B. Mahmić)

Piše: D. PAŠALIĆ

20.6.2018

U Općinskom sudu u Zenici jučer je iznova počelo suđenje u slučaju utapanja Jasmine Tarabar na zeničkim otvorenim bazenima koje se dogodilo 19. jula 2015. godine.

Bio polumrak

U prvostepenom postupku sudija Melisa Kovačević odlučila je da niko nije kriv za smrt 31-godišnje Zeničanke. Odlukom Kantonalnog suda u Zenici presuda je ukinuta u dijelu koji se odnosi na optužene Munira Tutnjića i Ibrahima Mahmića, zbog čega je naloženo da prvostepeni sud ponovo održi pretres.


Jasmina Tarabar: Tragično nastradala

Iskaz je dala Ajla Škrbić, svjedok Tužilaštva, koja je navela da se ničega ne sjeća od šoka koji je doživjela.

- Bili smo na bazenima, a onda smo otišli u jedan zenički klub. Zatim smo se vratili na bazene. Ne znam ko nas je pustio. Prvo su išli Haris Karić i Jasmina. Sjećam se da je bio neki čovjek, ali ne znam ko je – kazala je Škrbić.

Škrbić se detalja utapanja nije mogla sjetiti, ističući da je na bazenima bio polumrak. 

- Kolegica i ja se nismo dugo zadržale u bazenu, minutu ili dvije. Haris i Jasmina jesu. Zatim je on izašao i pitao gdje je Jaca. Sjećam se da sam vrištala - pričala je Škrbić.

Intervencija tužioca

Svjedokinja je prvo kazala da je nakon tragedije otišla u Urgentni blok zeničke bolnice, a zatim u Hitnu pomoć, da bi se poslije, nakon intervencije tužioca, ispravila i kazala da je, ipak, poslije bolnice došla na bazene, pa tek onda u Hitnu pomoć.  Na narednom ročištu svjedočit će Jovan Subotić, Feđa Jovanović, Ermin Džidić i Haris Karić. 

Mogla je hodati 

Optuženi Ibrahim Mahmić pitao je svjedokinju kako su mogli, ako je već Tarabar bila pod utjecajem alkohola, dozvoliti da se sama kreće i ne vode brigu o njoj. Svjedokinja je kazala da je Tarabar mogla hodati i da nije ušla u vodu niti na bazene na nečiji nagovor, nego da je to uradila samovoljno.

Oštećeni očekuju mnogo

Adilhajda Sivac, punomoćnica oštećenih Tarabara, kazala je nakon ročišta da puno očekuje od iskaza Harisa Karića.

- Nadam se da će se neke stvari razjasniti. Nadam se da će odgovoriti na pitanja šta se dešavalo u bazenu i pred sami ulazak u bazen – kazala je Sivac.

Ona je dodala da nije zadovoljna kako teče postupak, jer se stalno odgađaju ročišta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.