ZASTRAŠIVANJE

Radnici mu prijetili batinama: Napali su me jer sam pričao o poslovanju njihovog preduzeća

Ilustracija

Srpska info

19.6.2018

Ivan Begić iz Prijedora progovorio je za javnost kako su ga radnici preduzeća „Prijedorputevi“ napali, vrijeđali i prijetili, samo zato što je  ranije pisao da je njihovo preduzeće na nezakonit način dobilo određene poslove.

On je pojasnio da se sve desilo prije nekoliko dana, kada je automobilom putovao iz pravca Novog Grada prema Banjoj Luci magistralnim putem.

– Vozio sam kada se odjednom ispred mene stvorila grupa radnika koji su farbali signalizacije, a nikakvog znaka nije bilo da su radovi na putu. Sva sreća pa sam brzo odreagirao i uspio usporiti da ne ugrozim ničiji život. Izbjegavajući radnike, udario sam u dva “čunja” – prenijeli su mediji  Begićeve riječi. 

Nakon što je zamolio radnike da označe mjesto gdje rade, kako se ne bi desila tragedija, nakon što niko od radnika nije reagirao,nastavio je put, a poslije nekoliko km zaustavio se na jednom parkingu.

- Iza mene se tada stvorio kamion preduzeća „Prijedorputevi“ i odjednom se pojavio radnik koji me počeo vrijeđati, psovati i tjerati me van iz automobila. Na prvu nisam htio izaći, ali kada je prišao mojim vratima. izašao sam iz vozila – pojašnjava ovaj Prijedorčanin za medije.

On kaže da ga je taj radnik nastavio vrijeđati, galamiti i gurati, a nakon što je uzeo telefon da zabilježi šta mu je sve govorio, zaprijetio mu je da će ga razbiti. Begić je potom pozvao policiju, ali ni tada nije imao sreće. 

– Od policije sam dobio odgovor da se mi probamo dogovoriti i budući da sam ja prouzrokovao štetu na putu, da oni treba da kontaktiraju policiju. Zamolio sam radnika da se smiri, što mi nije pošlo za rukom. Tražio je od mene 500 maraka da platim štetu! Naravno, dva “čunja” koštaju oko 20 KM, a ne 500 KM. Rekao sam mu da ću štetu platiti ukoliko se tačno utvrde sve okolnosti pod kojima je šteta nastala i ukoliko lice koje ima ovlaštenja odredi iznos – prenijeli su mediji Ivanovu priču.

Ivan je izrazio čuđenje zbog ponašanja radnika „Prijedorputeva“, jer nije pozvao policiju, pod pretpostavkom da je on napravio propust. Objašnjava dalje da ga je pratio nekoliko kilometara i dodao da je siguran da su ga radnici napali jer je nedavno objavio da su nelegalno dobili posao na jednom tenderu.

– Vrijednost radova bila je oko 11 miliona maraka i toliko je ponudila jedna firma, međutim, oni su ponudili 22 miliona i dobili taj posao. Kad me je napao, taj radnik je govorio da zna ko sam ja i šta pričam – ističe Begić. 

Iz preduzeća „Prijedorputevi“ nisu se oglasili u javnosti u vezi s ovim slučajem.

U ovoj firmi kratko su rekli da jedino direktor može davati izjave, ali da nije u preduzeću, a da oni nisu upoznati s ovim događajem, prenijeli su mediji.

Ivan Begić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.