CRNA HRONIKA

Određen jednomjesečni pritvor dvojici Alžiraca koji su osumnjičeni za ubistvo Marokanca u Velikoj Kladuši

V.T.

19.6.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK je 17. juna ove godine Tužilaštvu USK dostavilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo, koje se desilo 15. 6. 2018. godine u mjestu Velika Kladuša, za koje se sumnjiče državljani Alžira M. I. i F. W.

Tužilaštvo USK je, zajedno s pripadnicima MUP-a USK, izvršilo istražne radnje, uviđaj na licu mjesta, dok su osumnjičeni u međuvremenu uhapšeni. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su predati u prostorije Tužilaštva 17. 6. 2018. godine kada su ispitani od postupajućeg tužioca. Uzimajući u obzir okolnosti datog slučaja, tužilac je u ponedjeljak, 18. 6., Kantonalnom sudu u Bihaću stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega, straha da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili pak izmijeniti, uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak te da će ponoviti izvršenje krivičnog djela i zbog sprječavanja narušavanja javnog reda.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora, Kantonalni sud u Bihaću je rješenjem od 18. 6. odredio jednomjesečni pritvor po svim pritvorskim razlozima, osim prijetnje da će osumnjičeni počiniti novo krivično djelo. Tužilaštvo nastavlja s poduzimanjem daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvjetljenje ovog krivično pravnog događaja.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.