VELIKO HAPŠENJE U BEOGRADU

Pala srbijansko-italijanska grupa koja je prodavala kokain širom Evrope

Blic.rs
20.06.2018 11:28

Foto: Akcija trajala godinu dana

Srbijanska-italijanska grupa koja se sumnjiči da je prodavala kokain širom Evrope uhapšena je jutros u Beogradu.

U akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i njihovih kolega iz Milana, koja je trajala godinu, uhapšeno 13 osoba, od kojih pet u Srbiji i osam u Italiji!

U Srbiji je među petero uhapšenih su i Milovan Nikolić Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe.

Nikolić i Kontić su više puta javno spominjani kao jedni od najvećih dilera kokaina u Italiji. Među osam uhapšenih u Italiji je Kontićev bivši zet.

Ovoj konačnoj akciji prethodili su presijecanja četiri transporta kokaina i hapšenje ukupno sedam osoba. Tako su prethodno otkriveni transporti od 2,2 kilograma kokaina, 3,3 kilograma, 1,8 kilograma i 14 kilograma.

Tako je konačnom akcijom uhapšeno ukupno 10 Srba, devet Italijana i jedan Slovenac. Oduzet je veliki iznos novca.

Grupa se sumnjiči da je kokain čistoće 86,7 nabavljala u Holandiji po cijeni od 33.000 do 38.000 eura po kilogramu. Zatim ga je preko Njemačke transportirala do Austrije, gdje je rađena dioba. Jedan dio je prebacivan u Italiju.

Sumnja se da je godišnje tako prebacivano samo do Italije i više stotina tona kokaina.

Protiv Kontića su i ranije pokretane akcije u Italiji i sumnjiče se da je imao saradnju i s ogrankom poznate mafijaške grupe Ndrangete u Milanu.

NA VRH