CRNA HRONIKA

Nastavnik matematike seksualno zlostavljao učenicu

“Deseta osnovna škola“ na Ilidži”: Nastavnik odmah suspendiran

Piše: B. CERIĆ

20.6.2018

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv nastavnika matematike “Desete osnovne škole“ na Ilidži Ejuba Muratagića, kojeg terete za bludne radnje počinjene, navodno, nad učenicom osmog razreda. Slučaj je policiji prijavljen sredinom juna, a nastavnik se brani sa slobode.

- Jedino mogu reći da se vodi istraga. Osumnjičeni nije u pritvoru - kazala nam je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Određene mjere

Općinski sud u Sarajevu odredio je Muratagiću mjere zabrane zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Policijski istražitelji navodno su obavili razgovor s učenicom koja je prijavila Muratagića i sa još nekoliko učenica. Ispričale su da ih je nastavnik matematike, navodno, pipkao i štipao, hvatao za stražnjicu i šibao letvicom. Direktor “Desete osnovne škole” Refik Dacić potvrdio je za „Avaz“ da je Muratagić odmah suspendiran nakon što se saznalo za slučaj.  

- Čim sam saznao za slučaj, dao sam smjernice i on je suspendiran. Jednostavno pod tom optužbom čovjek ne može biti u školi. Optužbe su grozne, ali će se to morati dokazati na sudu. Ne znam kako će se sve to završiti, neka pravosudni organi istražuju, meni je bitno da on više nije u školi - kazao nam je direktor Dacić.


Dacić: Teške optužbe

Svi obaviješteni

Pojasnio nam je da je po saznaju o slučaju odmah isti dan obavijestio policiju.

- Nije tačno da smo sve krili. U ponedjeljak, čim sam došao na posao u osam sati, kada sam dobio pismene izjave, odmah sam obavijestio policiju. Obaviješteni su svi, a i ja sam bio u policiji - pojašnjava Dacić.

Bludničio i bivši direktor  

Bivši direktor ove škole Sudo Lavić je zbog seksualnog zlostavljanja učenice u Općinskom sudu bio osuđen na osam godina zatvora. Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je presudu Laviću i predmet vratio na ponovno suđenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.