CRNA GORA

Automehaničar ojadio firmu za 1,6 miliona eura i nestao

Crnogorska policija traga za prevarantom

Piše: Ad. A.

25.6.2018

Podgoričanin Nikola Vujošević (24), automehaničar u jednom od autoservisa u glavnom gradu Crne Gore, bio je ključna figura u nezapamćenoj prevari kada je s bankovnog računa nikšićke kompanija „Roaming Montenegro“ skinuto 1,6 miliona eura.

Lukav plan 

Za njim policija i dalje traga i još je nejasno kako je mogao provesti u djelo izuzetno dobro osmišljeni plan koji zahtijeva poznavanje ne samo poslovanja konkretne firme nego i bankovno računovodstvo. 

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika „Roaming Montenegro“, uspješnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata i s pomagačima s poslovnog računa nikšićke firme u “Erste banci”, na osnovu falsificirane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije u ukupnom iznosu od 1.665.793 eura.

Kako prenose crnogorski mediji, Dalibor Milović i njegov brat nikada nisu bili u kontaktu s Vujoševićem.

Svi sumnjivi 

Crnogorska policija sumnja na svakoga od rodbine pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat s poslovanjem firme“ Roaming Montenegro“, koja je jedna od uspješnijih u Crnoj Gori.

Imajući u vidu da su uhapšeni ljudi sa ili bez kriminalnog dosjea, kako je moglo tako nešto da se provede u djelo.

Porodica Milović intenzivno sarađuje s Upravom policije, uvjerena da će se cijeli slučaj do kraja rasvijetliti.

Ko je sve uhapšen

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara u produženom trajanju uhapšeni su Nikšićani Dragan Perović (53), Igor Koprivica (27), Darko Mirković (28), Radivoje Perović (25), Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38), Nikola Vuković (44), kao i Cetinjani Aleksandar Lagator (44), Vasilije Mihaljević (56), Božidar Vujović (64), Dumo Ivanović (19) i Stefan Kovač (21).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.