KRIMINAL

Kad lopovi naiđu na "pogrešnu" žrtvu

Ilustracija

Antenam.net

27.6.2018

U pokušaju krađe automobila u Čikagu dvojica lopova izabrala su pogrešnu metu - naoružanog policajca koji nije bio na dužnosti.

Na nedavno objavljenom nadzornom snimku vidi se kako dvojica muškaraca s kapuljačama na glavama prilaze crnom BMW-u. Prvi je otvorio suvozačeva vrata i pri tome izvukao nešto iz džepa, pa sjeo u auto.

Policajac je odmah izašao iz automobila i izvukao pištolj, a za to vrijeme, drugi lopov je otrčao prema mjestu vozača i sjeo unutra. Policajac je počeo pucati na lopova koji je sjeo za volan, a u tom trenutku drugi lopov, koji je već sjedio na suvozačevom mjestu, izašao je iz automobila i uzvratio vatru na policajca.

Lopov koji se već nalazio za volanom je ispuzao straga i pobjegao kroz druga vrata na desnoj strani vozila. Lopovi su pobjegli, ali policajac je nastavio trčati za njima sve dok dvojac nije uskočio i pobjegao automobilom koji ih je čekao.

Incident se dogodio ispred frizerskog salona, jer je policijski službenik svoj slobodan dan odlučio iskoristiti za odlazak kod frizera.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.