AKCIJA

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo na Zrću, avionom je pokušao pobjeći iz Hrvatske

Index.hr

28.6.2018

Policija je uhapsila muškarca koji se sumnjiči za ubistvo mladog Britanca koje se dogodilo jučer rano ujutro na Zrću.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja ubistva i pokušaja ubistva na Zrću, jutros u 9.30 sati, na Aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Stanice granične policije Split-Resnik uhapsili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelima.

Provođenjem kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem počiniocu, a u daljnjem istraživanju i operativnim radom utvrđen je njegov puni identitet - saopćila je policija.

- Zbog opasnosti od bijega, za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i aerodrome.

Dvadesetpetogodišnjak je uhapšen prilikom izlazne granične kontrole kojoj je pristupio u pokušaju napuštanja Republike Hrvatske.

On će tokom dana biti prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku stanicu Novalja.

- Kriminalističko istraživanje, u saradnji s nadležnim Državnim tužilaštvom se nastavlja radi utvrđivanja drugih učesnika i svih ostalih okolnosti događaja - stoji u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.