AKCIJA

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo na Zrću, avionom je pokušao pobjeći iz Hrvatske

Index.hr
28.06.2018 11:00

Policija je uhapsila muškarca koji se sumnjiči za ubistvo mladog Britanca koje se dogodilo jučer rano ujutro na Zrću.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja ubistva i pokušaja ubistva na Zrću, jutros u 9.30 sati, na Aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Stanice granične policije Split-Resnik uhapsili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelima.

Provođenjem kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem počiniocu, a u daljnjem istraživanju i operativnim radom utvrđen je njegov puni identitet - saopćila je policija.

- Zbog opasnosti od bijega, za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i aerodrome.

Dvadesetpetogodišnjak je uhapšen prilikom izlazne granične kontrole kojoj je pristupio u pokušaju napuštanja Republike Hrvatske.

On će tokom dana biti prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku stanicu Novalja.

- Kriminalističko istraživanje, u saradnji s nadležnim Državnim tužilaštvom se nastavlja radi utvrđivanja drugih učesnika i svih ostalih okolnosti događaja - stoji u saopćenju.

Tagovi

Ubistvo Zrće
NA VRH