CRNA HRONIKA

Incident u Zenici, jedna osoba izbodena

Kuća u kojoj se dogodio incident ( D. Pašalić)

Piše: D. PAŠALIĆ

28.6.2018

U zeničkom naselju Trgovišće, tačnije u ulici Štrosmajerova, u poslijepodnevnim satima došlo je do incidenta u kući na broju 121, usljed čega je teško povrijeđena žena inicijala T. S., saznaje Avaz.ba. 

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra MUP-a ZDK, povrijeđena je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći.

⁃ Muškarac inicijala M. Š. upotrebom hladnog oružja, najvjerovatnije noža, nanio je teže tjelesne povrede Zeničanki inicijala T. S., koje su joj konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica - kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Na licu mjesta uviđaj vrše policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, a s cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Dežurni ljekar Urgentnog bloka zeničke bolnice izjavio je za Avaz.ba kako je povrijeđena, nakon opservacije na ovom odjelu, prebačena na Odjel hirurgije.

- Na naš odjel primljena je u stabilnom stanju. Nakon opservacije, prebačena je na Odjel hirurgije – kaže dežurni ljekar.

Još nije poznat uzrok incidenta, a, kako saznajemo na licu mjesta, akteri su, najvjerovatnije, Romi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.