HRVATSKA

Objavljeni snimci dokazuju: Majka pretučene tinejdžerke došla do napadača prije policije

Darko Kovačević

Index.hr

29.6.2018

Prije dvije sedmice cijela hrvatska javnost ostala je zgrožena premlaćivanjem 18-godišnjakinje u Zadru. Brutalni snimci i fotografije obišli su zemlju, a priča dobiva svoj nastavak.

Poznato je kako je 18-godišnju djevojku pretukao 13 godina stariji Darko Kovačević zvani Daruvarac, poznati zadarski kriminalac. Kovačević je tinejdžerku u jednom zadarskom kafiću tukao šakama i nogama te joj lupao glavom o umivaonik u WC-u, prema tvrdnjama svjedoka. Slomio joj je kosti lica i nos, razbio zube, a djevojka je završila s 20 šavova. Sestra žrtve nazvala je majku i sve joj otkrila.

Majka je zatim optužila policiju za zataškavanje napada.

- Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: ''Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu.'' Na informaciju da mi je kćerka brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu - ispričala je majka.

Odmah je nazvala i napadača Daruvarca.

- Slušaj me!

- Ko je?

- Naslikaj se ispred hirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je raskapijao, raskapijao si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili ćete naći. Čovječe, dijete si mi ubio!

- Ja nemam pojma o čemu ti pričaš - odgovorio joj je Daruvarac.

Otkriveno je kako se na prvi poziv policiji niko nije javio 41 sekundu. Niko nije znao ni odgovoriti gdje se nalazi napadač. Iz snimka razgovora s policijom čuje se kako je majci rečeno da napadač nije priveden jer je pobjegao, a može se čuti kako policajac pita majku napadnute gdje živi Darko Kovačević, na što ona odgovara da ne zna. Nadalje, u telefonskom razgovoru s policijom majka je rekla da je nekoliko dana ranije napadač njezinoj kćerke prijetio bombom te da nosi pištolj, na što joj je rečeno da je to trebalo odmah prijaviti.

- Policija je dojavu zaprimila u srijedu 13. juna oko 22.20 sati i od trenutka dojave poduzela sve kako bi se počinitelj pronašao, osiguralo mjesto događaja i dokazi, te skladno protokolu o saradnji policije i državnog odvjetništva, o tome izvijestila nadležno državno tužilaštvo... Oko 10 sati pronašli smo osumnjičenika koji se do tada skrivao te ga uhapsili i obradili - stoji u saopćenju iz zadarske policije.

Prijatelji žrtve pričaju kako je viđanje nje i Kovačevića trajalo oko dva mjeseca, a tvrde da je ona njegova četvrta ili peta žrtva. Zasad je uhapšen samo Daruvarac, a njegov kum, koji je, prema navodima svjedoka, brisao krv iz WC-a, i vlasnik kafića ispitani su i pušteni na slobodu. Ostali koji su promatrali brutalno premlaćivanje za sada su samo u statusu svjedoka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.