BERKOVIĆI

Uhapšen zbog sumnje da je poljoprivrednom alatkom izudarao graničara

Nezavisne novine

30.6.2018

Darko Duka (34) iz Berkovića uhapšen je zbog sumnje da je kosijerom, odnosno poljoprivrednom alatkom s oštricom, izudarao sugrađanina Duška Domazeta (45), radnika Granične policije BiH.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je Domazet teško povrijeđen, zbog čega je prevezen u trebinjsku bolnicu. Izvor, upućen u detalje istrage, rekao nam je da se napad odigrao u četvrtak navečer oko 21 sat ispred lokalnog kafića "Pio".

- Duka je osumnjičen da je nanio povrede Domazetu po lijevoj ruci i vratu - priča sagovornik „Nezavisnih“.

Osumnjičeni za napad potom je pobjegao, ali je uhapšen u petak oko osam sati. Odmah nakon što je napadnut, Domazet je prevezen u lokalni Dom zdravlja.

- Nakon što su mu tu ljekari ukazali ljekarsku pomoć, on je prevezen u trebinjsku bolnicu - rekli su iz policije.

Izvor iz Hercegovine potvrdio je da je u Berkovićima u četvrtak, kada se dogodio ovaj napad, bilo općenarodno veselje.

- Općina Berkovići proslavila je svoju krsnu slavu Vidovdan. Cijeli dan se slavilo, a u sklopu toga su se mnogi, naravno, opustili i popili - pojašnjava izvor ''Nezavisnih''.

Ne zna se jesu li na slavlju bili i Duka i Domazet.

- Jesu li njih dvojica bila pod utjecajem alkohola, bit će naknadno poznato. Eto, mogu vam zasad potvrditi da se napad desio ispred jednog lokalnog kafića - ističe sagovornik „Nezavisnih“.

Jedan Berkovićanin ispričao je da su se njegova dvojica sugrađana, navodno, prvo posvađala u kafani, pa su potom izašla ispred, da bi nakon toga Duka otišao kući po kosijer.

Zatim se vratio te zatekao Domazeta, nakon čega ga je izudarao kosijerom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.