PRIJEDOR

Razbojnici pretukli Neđu Debelog i oteli mu novac

Srpskainfo.com

2.7.2018

Nepoznati razbojnici pretukli su, a zatim prijeteći nožem i šrafcigerom opljačkali najpoznatijeg ugostitelja iz Prijedora Neđu Gojića, poznatog i kao Neđo Debeli, u njegovog kući u Donjim Volarima kod Prijedora.

Gojić je vlasnik kafane „Kod Neđe Debelog“, koja je u Prijedoru, ali i šire, poznata i kao „hram prasetine“. Da je Neđo opljačkan potvrdili su i u Policijskoj upravi Prijedor, gdje su naveli njegove inicijale.

Portparol PU Prijedor Vesna Pačariz rekla je da je o svemu obaviješteno Okružno tužilaštvo u Prijedoru uz čiji nadzor preduzimaju sve kako bi pronašli razbojnike.

– Uviđajem je utvrđeno da su dva razbojnika prvo ušla u otključanu ljetnu kuću. Tu su zatekli Neđu, te su ga više puta pesnicom udarali u glavi i po tijelu. Od udaraca on je pao na zemlju – istakli su u policiji.

Kada je Neđo Debeli pao, razbojnici, koji su bili maskirani, zavezali su mu ruke i noge i prijeteći nožem i šrafcigerom tražili da im kaže gdje su pare.

– Poslije nekog vremena Gojić im je dao 100 američkih dolara i 140 KM, nakon čega su razbojnici pobjegli u nepoznatom pravcu – rekao je izvor blizak istrazi.

Gojić je zbog zadobivenih povreda otišao u Službu hitne medicinske pomoći u Prijedoru, nakon čega je upućen u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je zadržan na liječenju.

Mještani u nevjerici

Jedan od mještana Donjih Volara rekao je da su svi bijesni zbog toga što je na ovakav način opljačkan jedan od najpoznatijih njihovih sugrađana.

– Razbojnici su znali da Neđo drži kafanu, pa su vjerovatno mislili da ima puno para u kući. Ako su već došli da ga opljačkaju, nisu ga trebali tako tući i vezati – rekao je sagovornik „Srpske info“.

On je dodao da su razbojnici morali biti hrabri, ali i jaki, jer Neđo ima oko 150 kilograma.

Pravila

Krčma „Kod Neđe Debelog“ postoji od 1993. godine. Kažu da odtada važi pravilo da „soka i malog piva nema i da ga nikada neće biti“, kao ni podjela na društvene klase, generacije, vjere i nacije.

Stalni gosti ovog atipičnog restorana su rekli da je krčma stoički izdržala udare “kapitalističkih dušmana” i da će Gojićeva pecana i dalje biti Danteov "pakao" za krajiške svinje.

– Ovaj bastion antiglobalizma ispunjava sve kriterije i raspolaže savršenom lokacijom i ljudstvom za snimanje drugog dijela filma „Dom za vješanje“ – rekli su stalni gosti ove poznate kafane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.