NASTAVAK SUĐENJA

Seferović nosio majicu s likom Dženana Memića

Seferović u majici s natpisom “Pravda za Dženana“ ( TV Alfa)

B. C.

2.7.2018

Prisutne u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je iznenadio postupak optuženog Ljube Seferovića koji se pojavio u bijeloj majici s likom nastradalog Dženana Memića i natpisom „Pravda za Dženana“.

Ljubo Seferović optužen je da je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji kombijem udario Alisu Mutap i Dženana Memića koji je podlegao povredama.

Mladićev otac otpočetka tvrdi da je njegov sin ubijen i da nije stradao u saobraćajnoj nesreći.

Inače, jučerašnji nastavak suđenja protekao je u ulaganju materijalnih dokaza odbrane, te je Ljubin branilac, advokat Rusmir Karkin, pročitao kompletan izvještaj Ad hok tijela Komisije za sigurnost Kantona Sarajevo, a kojim su utvrđeni propusti i nesavjesno postupanje pojedinih pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo u slučaju „Dženan Memić“.


Dženanov lik na majici 

U tom izvještaju je utvrđeno da su otežali i odveli istragu u krivom smjeru. Pojedini su iznosili saznanja da je mladić ubijen drvenim predmetom i da je u svemu učestvovalo zeleno vozilo Clio. Smatra se da nisu savjesno obavili svoju dužnost, a što se odnosi i za nestanak snimaka videonadzora na hotelu "Crystal" na Ilidži.

Nakon što je advokat ustvrdio da je ima fotokopiju izvještaja Ad hoc tijela, tužilac Sead Kreštalica je rekao da mu je dokaz dostavljen u originalu. Karkin je ustvrdio da tužilac laže, te je pročitao Kreštalicin dopis u kojem ga obavještava da je dobio ovjerenu fotokopiju.

Tužilac Kreštalica ukazao je da je Tužilaštvo protiv petorice policajaca navedenih u izvještaju Ad hoc tijela obustavilo istragu, jer nisu utjecali na pravilnu istragu u ovom predmetu.

Tužilaštvo je uložilo je dodatne dokaze koji se odnose na Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović. Nastavak suđenja je zakazan za srijedu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.