TRAGEDIJA

Mladić ispao iz Golfa i poginuo

Mjesto tragedije u mjestu Trebovljani

B. GRGIĆ

3.7.2018

Nemanja Galić (26) iz Krajišnika kod Nove Topole poginuo je kada je Golf u kojem je bio suvozač sletio s puta u mjestu Trebovljani kod Bosanske Gradiške.

Automobilom je upravljao Dragan Janjić (29) iz Rogolja kod Nove Topole, koji nije povrijeđen.

Posudio vozilo

Nesretni mladići vraćali su se iz Donjih Podgradaca s tradicionalne “Štraparijade”. Kako saznajemo, Galić je svoj automobil posudio prijateljima, a on se povezao kući s Janjićem.

Nesreća se dogodila na ulazu u selo Trebovljani kada je automobil probio zaštitnu ogradu, a prema nezvaničnim informacijama, Galić je ispao iz automobila i na mjestu ostao mrtav.

- Ovo je nezgodna krivina i za nas domaće vozače. Momci su sigurno loše procijenili krivinu i sletjeli s puta. Strašno je, čuo sam da se radi o primjernim mladićima, rekao je za „Avaz“ - Dragutin Popović iz Donjih Podgradaca.

Vijest o pogibiji Galića potresla je Krajišnik i Novu Topolu te cijelu bosanskogradišku općinu. Galić je nedavno otvorio autoelektričarsku radionicu u Novoj Topoli. Važio je za izuzetnog majstora i dobrog mladića.

Na licu mjesta ostala krv

Lokve krvi

- O Nemanji svi imaju samo riječi hvale. Tek je počeo da živi i stvara. Bio je vrstan majstor i omiljen u društvu. Išli smo na lice mjesta, zaista sve djeluje strahovito - rekao je Momir Cvjetković iz Rogolja kod Nove Topole.

Nezvanično saznajemo da su i u Službi Hitne pomoći u Bosanskoj Gradišci bili zaprepašteni prizorom na mjestu nesreće. Radilo se o najtežim povredama glave nesretnog mladića, a na licu mjesta bile su velike lokve krvi.


Nesretni Galić

Naređena obdukcija

Uviđaj je obavila dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninković s pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška.

- Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.