SRBIJA

Dječak kojeg je ubila metalna kapija sahranjen s plišanim medom uz stihove pjesme "Možda spava"

Sahrana dječaka

Blic.rs

3.7.2018

Na smederevskom Novom groblju ovog utorka je sahranjen četverogodišnji Vuk S., dječak koji je u nedjelju stradao kada je u nevinoj dječijoj igri na njega pala teška metalna kapija na ulazu u komšijsko dvorište. U grob je položen s plišanim medom i uz Disove stihove iz pjesme „Možda spava“.

Tišinu podneva na smederevskom Novom groblju su samo prekidali jecaji majke Margarete, koja je u posljednjem momentu, kada su preko bijelog kovčega u raku spuštali od njenog Vuka sigurno većeg i krupnijeg medu, zajecala - Pustite me do sina.


- Svakom je s punim srcem i osmijehom prilazio. Pun života, razdraganosti, sreće… Tješi jedino saznanje da je mali Vuk sada među anđelima i da nas od danas odozgo posmatra onim istim blaženim osmijehom – ovim riječima od Vuka se oprostio njegov stric.

Do tragedije u kojoj je stradao četverogodišnjak došlo je u nedjelju uvečer u smederevskom naselju Kovačićevo. U igri s vršnjacima i tri godine starijom komšinicom gurali su masivnu metalnu kapiju na ulazu u njeno dvorište. Na nesreću, kapija je, pošto je došla do kraja šina, kako nije bilo graničnika, iskliznula i pala na dijete svom težinom poklopivši ga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.