TRAGEDIJA

Američka balerina izgubila obje noge u eksploziji broda na Bahamima

Index.hr

3.7.2018

Štefani Šefer (Stefanie Schaffer), 22-godišnja balerina iz SAD, izgubila je obje noge u strašnoj nesreći na Bahamima, a još jedna Amerikanka, 39-godišnja Maleka Grimes iz Tennesseja, smrtno je stradala.

Šefer je u medicinski induciranoj komi i još uvijek je u kritičnom stanju, a liječnici vjeruju da nesretna djevojka nije ni svjesna da su joj obje noge amputirane. Šefer, Grimes i još dvoje Amerikanaca nastradali su u eksploziji brodskog motora.

Grimes je na Bahamima s prijateljima slavila 15. godišnjicu braka. Njen suprug Tiran Jackson također je u kritičnom stanju te je, kao i Šefer i još jedan Amerikanac, prebačen helikopterom u bolnicu na Floridi, saopćila je američka obalna straža.

Ne zna se što je uzrokovalo eksploziju motora

Još uvijek nije jasno što je prouzrovalo eksploziju 12 metara dugog čarter broda i to samo nekoliko minuta nakon što je isplovio s otoka Barraterre na Bahamima. Putnici s druge jahte snimili su brod koji je eksplodirao i potom planuo, dok je nekoliko turista ili lokalnih stanovnika, unatoč opasnosti otplivalo do jahte kako bi pomogli unesrećenima.

Osim što je ostala bez nogu, Štefani je zadobila prijelom obje ruke, unutarnje povrede bubrega, slezene i jetre te prijelom kralježnice, objavio je njen brat George na Facebooku.

-Moj očuh i najmlađa sestra imali su dovoljno sreće da se izvuku s manjim povredama, ali moja majka i Stef nisu imali toliko sreće - napisao je.

Štefani Šefer je, naime, bila tačno iznad motora u trenutku kad je eksplodirao. Mlada balerina trebala je diplomirati na Sveučilištu Coastal Carolina u decembru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.