SARAJEVO

Otimao novac prosjakinji, njenog zaštitnika isjekao nožem po rukama

Akteri sukoba zadržani (napadač sjedi u sredini) ( J. Alibegović)

Piše: B. CERIĆ - A. ALJIMI

4.7.2018

Jasmin Herceglić (37) jučer je nožem isječen po rukama u obračunu koji se desio u parku ispred sarajevskog Doma zdravlja u Vrazovoj ulici. Sukob se desio u po bijela dana oko 14 sati, a Herceglić je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zbrinut.  

Herceglić; Zbrinut u bolnici

Prosila novac

Policija je uhapsila mladića koji je ranio Herceglića, ali nisu mogli utvrditi njegov identitet. Napadač nije imao dokumente, a navodno je s Kosova. Nezvanično saznajemo da su se dvojica muškaraca sukobila zbog izvjesne Sabine koja je u blizini Doma zdravlja prosila novac.  

Momak s Kosova joj je prišao i pokušao da je reketira, odnosno da joj otme novac. Ona je, navodno, pozvala Herceglića da je odbrani i on se sukobio s reketašem. Izbila je tuča u kojoj je reketaš izvadio nož i posjekao Herceglića po rukama.

Pronađen nož 

Patrola policije je u parkiću zatekla Sabinu i muškarca koji ju je reketirao. Obavljen je uviđaj, a pronađen je i nož kojim je Herceglić povrijeđen. Reketaš s Kosova u policiji je izjavio da ne poznaje Sabinu i Herceglića te da su se posvađali i pokoškali bez razloga.  


Policajka čuva nož koji je ostao na zidiću

Ranije osuđivan

Jasmin Herceglić odranije je poznat policiji, osuđivan je zbog razbojništva. U februaru ove godine privođen je nakon što su braća Banda pucala na Marija Tomasa. Na Herceglića je 2010. pucano u Zenici neposredno po izlasku iz zatvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.