STRAVIČNO

Brutalno ubijena pred trojicom sinova: Dječaci godinu nakon zločina prvi put posjetili majčin grob

Blic.rs

4.7.2018

Godišnjica smrti Olge Lovrić, koju je suprug ubio ispred Centra za socijalni rad naočigled trojice maloljetnih sinova, obilježena je u subotu, a dječaci su tada prvi put posjetili majčin grob.

Dvadesetak najbližih prijatelja i rođaka Olge Lovrić u subotu je obilježilo prvu godišnjicu njene smrti, a njen grob tada su prvi put posjetili i sinovi M. L. (4), A. L. (10) i O. L. (12).

Od kobnog 5. jula 2017. godine baka Ljiljana Antić je njihov jedini zaštitnik, jer su u razmaku od nekoliko sati ostali bez oba roditelja.

- Djeca su dobro, dvojica su sad završila sa školom, najmlađi ide u vrtić, ali određene posljedice ostaju – ispričala je nedavno Ljiljana Antić, koja danonoćno čuva sinove kćerke jedinice, koju je na najsuroviji način izgubila.

Ona je tada rekla da se tek sada, nakon godinu, vidi ko je uz Olgu i djecu bio iz interesa, a ko sa iskrenim namjerama.


Beograđanka Olga Lovrić je deset godina proživljavala pravu torturu od supruga Milana Lovrića, koji ju je na kraju i ubio, a potom presudio i sebi skokom pod voz. Ovaj tragičan kraj razotkrio je čitav niz nemilih događaja koji su pratili njihov zajednički život, ali i Olgin pokušaj da pobjegne od muža nasilnika.

Već poslije šest mjeseci braka, u koji su stupili 2007, on je počeo da je psihički i fizički maltretira, a tek kada je od povreda završila u Urgentnom centru, prvi put su zavedeni u Centru za socijalni rad. Međutim, on se na tome nije zaustavio, već je pretukao i njihovog najstarijeg sina, zbog čega je osuđen na dvije godine robije i pušten u aprilu 2017, zbog primjerenog vladanja.

Od tada, Olga je čak sedam puta podnijela policiji prijavu protiv njega, ali je on uprkos zabrani prilaska dolazio na vrata njihovog stana i prijetio im. Međutim, pored brojnih poziva upomoć, molbi koje je upućivala nadležnim službama i ministarstvima, Milan je 5. jula prošle godine krvnički ubio Olgu udarcima kamenom u glavu.

Olgina majka Ljiljana ranije je istakla i da se u pozadini svih ovih događaja koji su zadesili ovu porodicu nalazi autoškola. Prema njenim riječima, Milan je prvo imao svoju autoškolu, za koju je 2014. godine utvrđeno da mora da plati poreski dug od 100.000 eura.


- To je njega potpuno rasturilo i tada postaje nepodnošljiv. Moja Olga otvara novu autoškolu, sama kupuje vozila i počinje da radi u njoj, ali on nastavlja da ih maltretira. To je trajalo do juna naredne godine, kada je krvnički pretukao najstarijeg sina zbog četvorke iz engleskog, a zatim otišao u zatvor - ispričala je prošle godine Ljiljana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.