CRNA HRONIKA

Ministar Mulabdić: Otmice djece u BiH i Sarajevu ne dešavaju se često

Ponosan sam na policijske službenike koji su učestvovali u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela

Avaz.ba

6.7.2018

Nakon šokantnog slučaja otmice bebe u sarajevskoj općini Hadžići, Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je da se otmice djece u Bosni i Hercegovini, kao ni u glavnom gradu naše države, ne dešavaju često.

Posljednja otmica u Sarajevu, prije ove jučerašnje, bila je ona u decembru 2004. godine, kada je bio otet, tada šestogodišnji Mak Varešanović, sin tadašnjeg sportskog direktora FK Sarajevo Mirze Varešanovića.

- Odmah nakon prijave da se u Hadžićima jučer dogodila otmica djeteta, pokrenuta je opsežna policijska potraga. Brzom i efikasnom istragom te pronalaskom i identifikacijom počinioca ovog krivičnog djela, te pronalaskom žive i zdrave bebe u istom danu kada je oteta, policijski službenici MUP-a KS i menadžment Uprave policije još jednom su dokazali da su spremni i sposobni odgovoriti na najozbiljnije sigurnosne izazove pred kojima se nađu. Ponosan sam na policijske službenike koji su učestvovali u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i čestitam im na uspješno izvedenoj akciji. Također, želim zahvaliti našim građanima na njihovoj svesrdnoj pomoći koju smo imali tokom čitave akcije - kazao je Mulabdić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.