BIHAĆ

Mladi profesor iz nehata ubio oca: Alvin Kajtazović osuđen na četiri godine zatvora

Policija na uviđaju ispred kuće Kajtazovića

B. CERIĆ

6.7.2018

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Fikret Hodžić utvrdilo je da je mladi profesor Alvin Kajtazović iz nehata u oktobru prošle godine, nakon svađe i tuče na kućnom pragu, nožem ubio oca Seada Kajtazovića (59).  

Najavili žalbu

Ovu informaciju nam je potvrdio Kajtazovićev branilac, bihaćki advokat Almir Smajić.

- Vijeće je reklo da je Alvin Kajtazović bez svoje krivice doveden u stanje jake razdražljivosti i da je krivično djelo počinio iz nehata. Odbrana će svakako Vrhovnom sudu FBiH uložiti žalbu na presudu jer smatramo da je trebao biti oslobođen optužbi. U svojoj završnoj riječi sam istakao da je bilo dovoljno dokaza koji ukazuju da se radilo o nužnoj odbrani - kazao nam je advokat Smajić.

Optuženi Kajtazović se branio sa slobode, a svima u Bihaću je bilo poznato da su Alvin i njegova majka cijeli život trpjeli fizičko i psihičko nasilje. Otac Sead ga je znao izbaciti i iz kuće.

Pušten iz pritvora

Alvin Kajtazović u Zagrebu je završio Filozofski fakultet. Kao izuzetan student anglistike, spremao se da doktorira u Austriji. Vrlo je svestran, bavi se i slikanjem. Kad je pušten iz pritvora, zaposlio se u jednoj školi.   

Otac podvodio djevojke 

Sead Kajtazović u Bihaću je bio poznat po tome što je držao ilegalni noćni klub “Kod Prsana”, u kojem je podvodio Ukrajinke i Moldavke, za šta je bio osuđen na pet godina zatvora. Po povratku iz zatvora, razveo se od supruge, ali su nastavili živjeti u zajedničkom domaćinstvu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.