TRAGEDIJA

Muškarac smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći kod Čapljine

PU Čapljina: Obavljen uviđaj, naređena vještačenja

M. SMAJKIĆ

9.7.2018

U mjestu Gnjilišta kod Čapljine, na lokalnoj cesti Gnjilišta - Čeljevo, preksinoć u 21 sat dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio Frano Šošić (51) iz Prologa kod Ljubuškog.

Pomoć mještana

Nesretni Šošić nalazio se na mjestu suvozača u Golfu 3 kojim je upravljao njegov sin Vedran (20), koji je pod još neutvrđenim okolnostima, u jednom trenutku, izgubio kontrolu nad volanom, nakon čega je automobil sletio s ceste te se prevrnuo na krov.

Iako su odmah u pomoć priskočili mještani, koji su pozvali Hitnu pomoć Doma zdravlja Čapljina, Šošić je na mjestu podlegao te je dežurni ljekar mogao samo konstatirati smrt.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Čapljina, a dežurni tužilac naložio je obdukciju smrtno stradalog muškarca. Također, naloženo je uzimanje uzoraka krvi i urina, dok je automobil prevezen u krug PU Čapljina radi neophodnih vještačenja.

Poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja okolnosti ove tragične nesreće.

Bili na svadbi

Nezvanično saznajemo da su Šošići bili na svadbi bliskih rođaka i da je iz nepoznatih razloga sin povezao oca do rodbine u mjestu Trebižat, u namjeri da se on vrati na svadbeno veselje.

Kako su nam rekli mještani Čeljeva, sin vjerovatno nije poznavao lokalnu cestu kojom se zaputio, koja je prepuna krivina.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.