SUD BOSNE I HERCEGOVINE

Oslobođeni policajci koji su optuženi za dilanje droge

Sud BiH: Donesena odluka

Piše: Avaz.ba

10.7.2018

Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom su Sulejman Beriša, Mersudin Mešković, Saša Pešić i Mirko Ateljević oslobođeni optužbe da su dilali drogu u velikim količinama s područja Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Oni su pali u akciji “Maska”. Optuženi su krajem 2014. do maja 2015. godine na području općine Trebinje i Dubrovnika vršili međunarodnu prodaju, prijenos, kupovinu i posredovanje u prodaji droge. Beriša je označen kao vođa organizirane grupe, a Mešković, Pešić, Ateljević i Šarenac kao članovi.

Beriša i Mešković kao aktivni pripadnici MUP-a RS te Pešić stupali su u kontakt i u više navrata se sastajali na području Trebinja i Republike Hrvatske s kupcem droge iz Dubrovnika, koji je bio dobro poznat konzument narkotika, a gdje su se dogovarali o nabavci i isporuci robe.

Trgovinu i isporuku droge u Hrvatsku aktivni pripadnici policije vršili su koristeći mjesto policajca i poznanstvo s drugim policajcima koji rade u graničnim policijama te u svojim vozilima prevozili drogu na područje Dubrovnika.

Tokom aprila 2015. godine, prilikom nove isporuke droge, Meškovića su pretresli granični policajci Republike Hrvatske na graničnom prijelazu na ulazu u ovu zemlju i pronašli približno dva kilograma droge marihuane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.