KRAJINA

Istraga o mučnom slučaju: Čeka se nalaz obdukcije tijela bebe

Kuća osumnjičene u blizini koje je nađeno tijelo bebe

Piše: B.C.

11.7.2018

Policija u Bihaću nastavila je istragu nakon što je 7. jula prijavljen slučaj čedomorstva u naselju Brekavica. Još se utvrđuju navodi iz anonimne prijave da je 43-godišnja R. M. ubila svog tek rođenog sina, potvrdila nam je Snežana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Majka bebe, koja je ispitana u policiji, u izjavi za „Avaz“ otkrila je da ju je rođak silovao te da je tri mjeseca kasnije saznala da je trudna. Nakon što je rođaku saopćila da je trudna, on joj je prijetio, zbog čega nije smjela policiji prijaviti silovanje. Prema njenim tvrdnjama, prilikom porođaja i neprerezivanja pupčane vrpce nastupila je smrt djeteta. Ona je potom tijelo bebe stavila u kantu i pokrila pelenom, pa ostavila ga u poljski WC pored kuće.

Portparol Snežana Galić nam je kazala da nema informaciju da je rođak osumnjičene uhapšen. Isto nam je potvrdila i portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona Senka Delić, kazavši da nisu dobili izvještaj od MUP-a USK, te da se još utvrđuje je li počinjeno čedomorstvo.

- Obdukcija je obavljena u ponedjeljak. Čekamo nalaz patologa koji je trebao utvrditi je li beba rođena živa i zdrava. U zavisnosti od toga šta je patolog utvrdio, saznat ćemo je li se u ovom slučaju radilo o čedomorstvu - pojašnjava Delić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.