SARAJEVO

Svjedočili zatvorenici koji su bili u ćeliji sa Sejfovićem

Sejfović na jednom od ranijih ročišta

Piše: Dž. BULBUL

11.7.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) „Miljacka“ u Sarajevu i njegovim pomagačima. 

Imao pištolj

Svjedočili su Senad Kečo i Nihad Titorić. Oni su bili u ćeliji sa Sejfovićem. Ispričali su da nisu vidjeli da je imao pištolj te su dodali da je imao svoj mobitel, dok su ostali zatvorenici u ćeliji imali drugi i koristili ga. Govorili su o događajima od 3. septembra prošle godine, kada je Sejfović pobjegao iz zatvora.

Titorić, koji je u međuvremenu odslužio kaznu, kazao je da su tog dana u podne klanjali namaz, nakon čega su se izgrlili i izljubili, što je opravdao vjerskim običajima, te su otišli u svoju ćeliju. Potom, oko 14 sati, krenuli su u šetnju i vidjeli su da je Sejfović posljednji izašao iz ćelije. Nijedan od svjedoka nije vidio je li Sejfović tada stavio oružje ispod odjeće.

Našli mobitel

Kad su izašli u zatvorski krug, stražari su ih odmah vratili u ćelije. Prema riječima svjedoka, nisu znali šta se dešava. Kečo se sjetio da su stražari u smeću našli razvaljen Sejfovićev mali mobitel, a da je iz kanalizacije izvučen displej drugog, android mobitela. Naglasili su da su svi imali mobitele na koje su razgovarali kad bi imali priliku, ali nisu znali reći kako su mobiteli dospjeli u ćelije. Titorić je kazao da nije slušao Sejfovića dok je pričao, a, i kad bi ga čuo, Sejfović je pričao na njemu nerazumljivom jeziku. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.