AKCIJA DUGA

Pripadnici FUP-a u Sarajevu zbog trgovine drogom uhapsili još jednu osobu

Arhiv

Avaz.ba

13.7.2018

U nastavku operativne akcije „Duga“ policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, uhapsili još jednu osobu iz Sarajeva inicijala D. C. (42) koja se sumnjiči za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeni su i oduzeti mašina za tabletiranje, metalni nastavci sa žigom i drugi predmeti koji su korišteni za proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge ekstazi. 

Također, pronađeno je i oduzeto oko 300 NN tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi i cca. 2 kg praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu metamfetamin te drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Nakon izvršenog pretresa osoba D. C. je privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na daljnju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u sklopu iste akcije u utorak, 10. 7. 2018. godine, uhapšene su dvije osobe Đ. K. (35) i A. K. (34), u čijim stambenim objektima je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto više od 5.000 komada NN tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, cca. 1 kg NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.