DRAMATIČNO U ZENICI

Tukli su me puškama i gurali na zadnje sjedište BMW-a, ali sam im pobjegao

Piše: D. PAŠALIĆ

16.7.2018

Scene poput onih u kriminalističkim filmovima proteklog petka dešavale su se u Zenici kada su četvorica naoružanih muškaraca s fantomkama na glavi pripremila klasičnu sačekušu 24-godišnjem Refi Ormanoviću iz Zenice.

Grad blokiran 

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili u zeničkoj policiji, ponoćna drama još nije rasvijetljena.

- Četiri maskirane osobe, uz prijetnju oružjem, izvršile su razbojništvo u ulici Ahmeda Hafizovića u Donjoj Gračanici kod Zenice. Tom prilikom mladiću su nanesene i povrede, a ukraden mu je BMW. Sve policijske ekipe su na nogama i tragaju za počiniocima - kažu iz policije, u što smo se i sami uvjerili, jer su pojedini dijelovi grada bili blokirani.

Naime, u neposrednoj blizini sporne lokacije proteklih večeri bile su brojne policijske patrole. Ipak, zbog ovog nesvakidašnjeg događaja brojni građani Zenice su u šoku.

Nesretni Ormanović odlučio je ekskluzivno za “Dnevni avaz” ispričati sve detalje dramatične noći koju će, kako kaže, pamtiti dok je živ. Da će se obična vožnja djevojke do kuće pretvoriti u horor, nije mogao ni slutiti, posebno jer to čini već duže vrijeme.

- Bio sam u jednom gradskom klubu s drugovima, a zatim sam se čuo s djevojkom. Dogovorili smo se da nju i njene prijateljice oko 23.15 sati odvezem kući. Došao sam do mjesta gdje su trebale izaći, a ja se vratiti u grad. Stao sam, okrenuo se da nešto kažem prijateljici moje djevojke. Najednom je počela drama! Osjetio sam da me neko vuče iz auta. Okrenuo sam se i ugledao maskirane osobe naoružane do zuba. Vikali su izađi napolje i uperili puške u mene – priča Ormanović.

Svi su, kaže, ostali zatečeni. Bili su u šoku. Osim djevojke i prijateljica, koje su se preplašile i koje su vikale od straha, on je, također, dozivao pomoć. Pomislio je da se radi o razbojništvu, međutim, ubrzo je shvatio da mu se priprema i otmica.

- Kada su me bukvalno izvukli iz auta, počeli su me udarati puškama i pištoljima po glavi. Zatim su vikali da uđem na zadnje sjedište. Odbijao sam. Silom su me gurali. Otimao sam se i nekako uspio pobjeći. Da nisam, Bog zna šta bi se desilo – kaže on.

Uspio pobjeći

Nakon toga maskirani otmičari sjeli su u njegov automobil i pobjegli u nepoznatom pravcu.

- Uspio sam se sakriti u nečiju avliju, iza zida. Vikao sam i molio ljude da zovu policiju. Bio sam sav krvav. Ubrzo je došla policija, a ja sam prebačen u bolnicu – kaže on.

Na kraju ističe da smatra kako se radi o klasičnoj sačekuši, jer svaku noć u to vrijeme vozi djevojku kući. Sretan je što je iz cijele drame izvukao živu glavu, a vjeruje da će policija pronaći osobe koje stoje iza ovog nemilog događaja.


Patrole blokirale izlaze iz grada ( B. Mahmić)

Motiv nepoznat

Ormanoviću je sve ovo čudno jer nikome nije dužan novac, niti je konfliktna osoba.

- Zaista ne znam šta je motiv. Možda su mislili da imam puno novca kod sebe pa su ga htjeli uzeti. Opet, ne znam što sam im ja trebao na zadnjem sjedištu, šta su namjeravali - kaže on.

Policija pregleda videosnimke

S ovim slučajem upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, a uviđaj su obavili službenici kriminalističke policije. U toku je potraga za počiniocima i ukradenim vozilom.

- Srećom, obližnja prodavnica kod kritičnog mjesta pokrivena je videonadzorom. Policija je izuzela snimke i pregledala ih - kaže Ormanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.