CRNA HRONIKA

Užas na Floridi: Beba preminula, majka je ostavila u automobilu osam sati

Ilustracija

Antenam.net

17.7.2018

17-mjesečni dječak umro je na Floridi nakon što ga je majka ostavila u vrućem automobilu duže od osam sati, javlja ABC News. 

Policija je izjavila da je 17-mjesečni dječak pronađen u petak, u automobilu na parkingu u gradu Pembroke Pines na Floridi. Službenici su izjavili da je bio u autu osam sati. Dodali su da je majka tog dana stigla na posao i ostavila dijete u automobilu cijelo vrijeme dok je radila. 

Svjedokinja, koja je oko 17 sati bila u prolazu i vidjela dijete u automobilu, ispričala je za ABC News - Bila sam iznenađena, nisam znala da je mrtav, izgledalo je kao da spava - rekla je svjedokinja. 

Nedugo nakon toga uslijedio je poziv majke policiji. 

 - Spasilačke i vatrogasne ekipe ubrzo su stigle, ali pokušaji oživljavanja nisu uspjeli i dječak je proglašen mrtvim -  izjavili su službenici. 

Temperatura je tog dana dosegla 34 stepen Celzijusa. - Ostavljati dijete u autu je uvijek rizično, ali posebno je smrtonosno ljeti, kada temperature u nekoliko minuta mogu doseći više od 38 stepeni -  objavila je policija Pembroke Pinesa u izjavi. "Uvijek dvaput provjerite jesu li vaši voljeni ili kućni ljubimci u automobilu nakon što parkirate".

Policija nije objavila imena majke i sina ni više detalja o slučaju. Organizacija KidsAndCars.org objavila je da je dječak već 24. dijete koje je umrlo u vrućem automobilu u SAD-u ove godine i drugo dijete koje je umrlo na taj način na Floridi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.