SARAJEVO

U toku suđenje Elnesu Hujiću : Tužilaštvo traži da silovatelj dječaka ostane u pritvoru

Hujić: Brutalno napastvovao dijete

Dž. BULBUL

21.7.2018

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za Elnesa Hujića (19), koji je optužen da je u aprilu ove godine u naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva silovao šestogodišnjeg dječaka. Trenutno mu se sudi u Općinskom sudu Sarajevo.

 Prijeteća poruka

Šestogodišnjak je nakon jezivog slučaja, koji je šokirao bh. javnost, bio pod stalnim nadzorom psihologa zbog teških trauma koje je doživio, dok je Hujić odmah pritvoren.

Dječak je potom sklonjen u kuću daidže s roditeljima. Dječakov daidža, neposredno nakon što je razotkriven 19-godišnji manijak, dobio je prijeteći SMS koji je prijavio policiji.



Naselje Ljubovčići gdje se odigrao mučni slučaj

Obavljeni pregledi

Hujić je na ulici zgrabio nesretnog dječaka dok se vraćao od nane. Odnio ga je u prostoriju ispod kuće, gdje ga je ljubio, strgnuo mu odjeću i silovao ga. Šestogodišnjak je sve ispričao majci, koja je slučaj prijavila policiji. Dječaka su pregledali pedijatri i potvrdili da je nad njim izvršeno seksualno nasilje. Dijete nakon ljekarskog pregleda od straha nije smjelo ući u svoju kuću, a po dolasku iz bolnice, od straha nije smjelo izaći iz automobila. Zbog toga ga je daidža odveo sa majkom svojoj kući.

Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje su inspektori vjerovali da pripadaju Hujiću, što je i potvrdila daljnja istraga. Ubrzo je uslijedilo podizanje optužnice i suđenje.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.