BANJA LUKA

Nakon nesreće u kanjonu Tijesno: Iz Vrbasa izvučeno tijelo 24-godišnjeg Luke Skopljaka

Olupina kombija Ford danas izvučena ( ATV)

O. Ma.

21.7.2018

Tijelo Luke Skopljaka (24) iz Jezera izvučeno je danas iz olupine kombija Ford, koji je sletio u Vrbas nakon saobraćajne nesreće u kanjonu Tijesno kod Banje Luke. 

Kombi je iz rijeke izvučen oko pet sati ujutro uz pomoć ronilaca i vatrogasaca i prebačen je u policijski depo, dok je tijelo, prema nalogu Tužilaštva, upućeno u Zavod za sudsku medicinu RS kako bi se izvršila obdukcija. 

Tokom uviđaja utvrđeno je da je osim Forda, kojim je upravljao stradali Skopljak, u nesreći učestvovao i Golf 5 za čijim volanom je bio Srđan Kuzmić (34) iz Banje Luke. Oba vozila kretala su se prema Jajcu i pretpostavlja se da je nesreću izazvao Skopljak koji je, prilikom pretjecanja, zakačio Golf.

Usljed toga, on je izgubio kontrolu nad kombijem koji je sletio s puta, probio zaštitnu ogradu i survao se u kanjon Vrbasa. U kombiju su se nalazila još trojica muškarca koji su lakše povrijeđeni, ali su se uspjeli spasiti plivajući do obale, dok je Skopljak ostao zaglavljen u vozilu koje je potonulo na dno rijeke. 

Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, kaže da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Dalibor Vrećo.

- Tužilac je naložio da se poduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i potrebna vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti nesreće, a naložena je i obdukcija tijela stradalog – rekla je Miletić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.