CRNA HRONIKA

Ubio djevojku, pojeo joj mozak, pio krv, a kad je policiji rekao što je to uradio, svi su zanijemili

Agencije

22.7.2018

Dimitrij Lunčin (21) postao je opsjednut kanibalizmom pošto je čitao o kanibalu Jeffreyju Dahmeru koji je silovao i ubio 17 dječaka i muškaraca između 1978. i 1991. godine.

Njegova kasnija ubistva uključivala su nekrofiliju i kanibalizam.

Lučin je ubio je svoju djevojku Olgu Budunovu (45), tako što je 25 puta udario flašom vina o glavu, ali to nije sve. On joj je izvadio unutrašnje organe, ispržio mozak i dok je jeo pio je njenu krv.

Govoreći policiji o ubistvu, rekao je: "Dopao mi se ukus njenog mozga. Odlučio sam da još jednom pokušam. Zatim sam odnio neku njenu krv u čašu".

Izvršio je ubistvo u stanu svoje žrtve, gdje su planirali da zajedno obilježe Međunarodni dan žena, piše britanski portal Metro.

Svjedok Aleksandra Dedova (21) rekla je da je na vratima bilo znak đavola.

"Htio je da prizove đavola. Čekao je pet minuta, ali đavo se nije pojavio. Zatim je slomio njenu lobanju, uzeo dio mozga, ispržio i pojeo. Svidjelo mu se, uzeo je nekoliko komada, a zatim je popio čašu njene krvi", rekla je ona.

Tužiteljka Olga Bondarenko je dodala da je "isjekao stomak i odsjekao joj uši".

Lunčin je tražio da se suđenje obavi iza zatvorenih vrata, ali sudija je to odbio. Ovom mladiću se trenutno sudi za "ritualno i kanibalsko ubistvo". Tim psihologa koji radi na njegovom slučaju napisao je u izvještajima da Dimitrij ima "inteligenciju filozofa", kao i da je izvršio ubistvo kako bi "dobio inspiraciju za pisanje poezije".

Zbog ovog stravičnog zločina mu prijeti doživotna kazna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.