SRBIJA - BIH

Uhapšen vlasnik hotela u Srbiji u čijem se bazenu utopio maloljetnik iz Kladnja

Bazen na kojem se desila tragedija

SRNA

24.7.2018

Uhapšen je Vladica Vasić (31), vlasnik hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine, u čijem se bazenu 17. jula utopio četrnaestogodišnji dječak iz Kladnja, a ostalim osumnjičenim je određena mjera nenapuštanja stana. 

Vasiću je Viši sud u Jagodini odredio pritvor od 30 dana, a mjeru nenapuštanja stana protiv Aide Hasić, Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine. 

Viši sud je odredio nadzor Hasić i Ibrahimović u Požegi, a Arsiću u Rakitovu.

Zamjenik višeg javnog tužioca u Jagodini Slavko Knežević izjavio je za Tanjug da je predložio da svim osumnjičenim bude određen pritvor te da je naredbu o provođenju istrage protiv ovih osoba donio zbog propusta u njihovom radu. 

- Donio sam naredbu o provođenju istrage protiv Vasića, ali i ostale tri osobe - Aide Hasić i Melihe Ibrahimović iz Kladnja te Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine, koji su uhapšeni 19. jula zbog sumnje da su saizvršioci krivičnog djela - teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi s krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti, a u vezi sa smrću maloljetnog Rijada Hasanovića u bazenu kompleksa hotela "Alfa" koja je nastupila usljed utapanja - Kneževićeve su riječi.

On je napomenuo da je uložio žalbu na odluku Suda koja se odnosi na Hasić, Ibrahimović i Arsića. 

Maloljetni Rijad Hasanović iz Kladnja u BiH, koji je boravio u tom hotelu u Jagodini s više od 70 djece iz Kladnja i Požege, utopio se u bazenu tog hotela u utorak, 17. jula.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.