CRNA HRONIKA

Jezivi detalji ubistva: Advokat iskrvario na rukama ranjenog sina, izbezumljeni mladić dozivao pomoć i jaukao "tata, tata"

Dragoslav Miša Ognjanović

Telegraf.rs

28.7.2018

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je pred svojim sinom Petrom (26). Nesretni mladić, koji je prisustvovao užasnom zločinu, pridržavao je oca da ne padne i kukao je "tata, tata", piše Telegraf.rs. 

Petar je i sam bio ranjen u desnu šaku dok je pokušavao da pomogne svom ocu.

- Čula sam pucanj, izletjela sam na prozor i vidjela sam komšiju Ognjanovića kako leži na podu u bijeloj košulji poliven krvlju. Tad sam čula jauke od kojih mi se srce zaledilo. Čula sam kako ga sin doziva i viče "tata, tata". I na njemu sam vidjela krv - ispričala je kroz suze za Telegraf.rs komšinica ubijenog advokata.

Prema riječima svjedoka ubistva, Dragoslava Ognjanovića upucao je muškarac koji je nosio crni kačket. Komšije koje su vidjele ubistvo ne mogu da vjeruju šta se desilo na "pragu njihovog doma".

- Ušla sam u zgradu i, dok sam se penjala uz stepenice, čula sam pucanj. Okrenula sam se da vidim šta se dešava i vidjela sam čovjeka kako leži u lokvi krvi. Nisam smjela da se vratim nazad da vidim o čemu se tačno radi. Uplakana sam ušla u stan i rekla majci da je neko ubijen ispred zgrade i da zove policiju - rekla je uplašena i uznemirena djevojka koja od šoka jedva priča.

Ubistvo se desilo u ulici Antifašističke borbe broj 45, a policija intenzivno traga za nepoznatom osobom koja je izvršila stravičan zločin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.