BANJA LUKA

Penzioneru metalnim šipkama polomili noge

Ibrahim u bolnici na liječenju

Piše: O. MATAVULJ

29.7.2018

Dvojica napadača, maskirana kapuljačama, brutalno su pretukla penzionera Ibrahima Vrevića (60) ispred njegove kuće u banjalučkom naselju Vrbanja. Napad se dogodio u petak oko 22.15 sati kada su dvojica nasrnula na Vrevića i brutalno ga izudarala metalnim šipkama i palicama.

Vapaji supruge

Nesretnom čovjeku polomili su obje noge i nanijeli teške povrede glave s oštećenjem mozga, zbog čega mu je život i dalje ugrožen. Motiv napada nije poznat, a koristoljublje se isključuje s obzirom na to da iz kuće ništa nije ukradeno. Vrevićeva porodica priča da ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do ovoga. Pričaju da je Ibrahim na terasi ljuštio grah, te je otišao u kuću da skuha kafu. Kada se vraćao na terasu, iznenada je napadnut.


Polomljene mu obje noge

- Nasrnuli su na njega na kućnom pragu dok je izlazio na terasu noseći kafu. Udarali su ga metalnim šipkama, nalik pajserima, po glavi. Dobio je udarac u potiljak, potom u jedno, a zatim u drugo oko. Kada je pao na zemlju, nastavili su ga brutalno udarati po nogama, jer nisu mogli doći do glave - pričaju članovi porodice Vrević.

Za vrijeme napada, Ibrahimova supruga Esma bila je u kući i kada je vidjela batinanje, u šoku je počela zapomagati i dozivati pomoć, pa su napadači pobjegli.


Napad se dogodio ispred kuće

- Vidjela je dvojicu napadača i obojica su preko lica imala kapuljače. Opisala ih je kao sitnije muškarce, ali nije im uspjela vidjeti lica, niti boju kose - kažu članovi porodice.

Nikome nije jasno zašto je Ibrahim napadnut, jer govore da ni s kim nije bio u sukobu. Porodica i komšije opisuju ga kao izrazito dobrog, porodičnog čovjeka. Nije sklon alkoholu. Ni s kim nije bio u sukobu i vodio je miran penzionerski život. Bavio se uzgojem koza, baštom i domaćinstvom, od čega i živi. Cijeli rat proveo je u Banjoj Luci i do sada nikakvih neugodnosti nije imao.

Nema motiva 

- Jednostavno, ne postoji nijedan mogući motiv za napad. Ne vjerujemo da je nacionalno motivisano, a da su htjeli da ga opljačkaju, mogli su to učiniti, jer su vrata kuće bila otvorena. Ali, ništa nisu odnijeli, tako da je cijeli napad potpuna misterija - pričaju Vrevićeva kćerka i supruga.


Ostali tragovi Ibrahimove krvi

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović kaže da je obavljen uviđaj i da se za napadačima traga.

- Policajci preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela teške tjelesne povrede koje se dogodilo u ulici Konstantina Velikog -  rekla je Markanović. 

Teške povrede 

Nakon napada Ibrahim Vrević je sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC RS i hospitaliziran u Službi na neurohirurgiju.

- Pacijent je zadobio teške povrede i odmah je zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a sve daljnje prognoze su preuranjene i neizvjesne - rekao je dežurni ljekar Ozren Kordić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.