OLOVO

Istražuje se uzrok nesreće u tunelu Bjeliš u kojoj su poginuli Aldin Šarić i Boro Križanac

Automobili prebačeni u krug preduzeća „Kovan“ u Olovskim Lukama

Dž. BULBUL - S. MUMIĆ

30.7.2018

Istražitelji MUP-a Zeničko-dobojskog kantona intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti stravične prekjučerašnje nesreće u tunelu Bjeliš na dionici puta M-18, Olovo – Kladanj.

Živote su izgubili Aldin Šarić (27) iz sela Treštenica kod Banovića i Boro Križanac (38) iz Viteza. Uzrok ove tragedije zvanično nije poznat, dok je nezvanično spominjana neprilagođena brzina.


Stravične scene iz tunela Bjeliš

Teške povrede

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, sedmero povrijeđenih osoba još se nalazi na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U nesreći koja se dogodila oko 13 sati učestvovao je Peugeot (J59-M-203) koji je vozila M. M. iz Tuzle. Ona je zadobila neutvrđen stepen povreda, dok je njen suvozač M. A. teško povrijeđen. Potom Škoda Octavia (O61-0-510) koju je vozio nesretni Aldin Šarić i Audi (E41-A-537) kojim je upravljao M. H. iz Živinica. Nije utvrđen njegov stepen povreda. Saputnici iz Audija Ć. F. i M. M. također su zadobili neutvrđen stepen povreda. 

Boro Križanac

Sklonjena vozila

U nesreći je učestvovao i kamion MAN (K86-E-134) s vozačem H. A., koji je teško povrijeđen. Njegov suvozač H. M. zadobio je neutvrđen stepen povreda. I kombi Opel (M82-T-363) koji je vozio nastradali Boro Križanac. Vozila su prevezena u krug preduzeća „Kovan“ u Olovskim Lukama.



Aldin Šarić

Nesretni Šarić poginuo je vraćajući se od djevojke iz Sarajeva. Za njega poznanici kažu da je bio dobar čovjek. Trenirao je odbojku u lokalnom klubu i bio je društveno aktivan. Nedavno je završio Radarski fakultet u Tuzli. Smrtno stradali Križanac je otac dvoje djece. Njegova porodica vlasnik je prodavnice laminata na Željezničkoj stanici u Vitezu. Nezvanično, tragičnog dana krenuo je po materijal za radnju.

Potresni prizori

Na licu mjesta bili su potresni prizori vozila koja su uništena skoro do neprepoznatljivosti, dok su ekipe policije i Hitne pomoći pristizale sa svih strane. Lice mjesta vrvjelo je od policajaca, ljekara i građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.