Sin ubijenog advokata jedini je svjedok likvidacije Dragoslava Ognjanovića i sad pod budnim okom policije

Blic.rs
31.07.2018 07:06

Foto: Brutalno likvidirani Ognjanović

Petar (26), sin ubijenog Ognjanovića, jedini je neposredni svjedok koji je prisustvovao ubistvu advokata, a on, kako saznaje Blic.rs, nije prepoznao muškarca koji mu je likvidirao oca.  

Iako u ovom trenutku postoje određeni tragovi koji će policiji pomoći prilikom identifikacije napadača na Dragoslava Mišu Ognjanovića, direktnih svjedoka likvidacije, čini se, nema.

Jedini koji bi mogao da da neposredne informacije o plaćeniku koji je likvidirao advokata porodice Bojović je Ognjanovićev sin, koji je i sam mogao biti teško povrijeđen u napadu na oca. Mlađi Ognjanović je zato odmah po zločinu razgovarao sa inspektorima.

Prema nezvaničnim informacijama, on je i dao početni opis napadača - muškarca obučenog u crno sa kačketom na glavi, visine oko 180 centimetara - a također je rekao i da ga nije prepoznao.

Ta informacija pokazuje da se ovde definitivno ne radi o privatnom sukobu, već o plaćenom ubistvu. Petar Ognjanović je, inače, advokatski pripravnik u očevoj kancelariji, u kojoj je počeo da radi nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu.

Ognjanović je likvidiran u subotu uvečer ispred zgrade na Novom Beogradu. On je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici antifašističke borbe. Policija intenzivno traga za napadačima.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih advokata krivičara. Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćenih slučajeva, a zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična djela pred Višim i Specijalnim sudom, među kojima je i vođa “zemunaca” Luka Bojović, kao i pripadnici “škaljarskog klana”.

NA VRH