SARAJEVO

Nezir Kamenica je istom sjekirom ubio dva člana svoje porodice

S ranijeg dovođenja Kamenice na Sud

Piše: Dž. Bl.

1.8.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Neziru Kamenici, koji je sjekirama izmasakrirao majku Zehru, očuha Ifeta Kavazovića i nanu Šemsu Džabiju 2. maja prošle godine u Bogušićima kod Goražda.

Svjedočila je Elmira Karahasanović, šef Odsjeka za biološka vještačenja Federalne uprave policije. Vještakinja je naglasila da nije izlazila na mjesto ubistva, već samo da joj je dostavljen materijal, na osnovu kojeg je obavila vještačenje. Vještačene su tri sjekire, donji dio trenirke, potkošulja, džemper, te krv koja je nađena na mjestu zločina, a za koju je utvrđeno, kako je rekla Karahasanović, da nesporno pripada ubijenima. Vještakinja je kazala kako na jednoj sjekiri nije bilo krvi te da su istom sjekirom ubijene dvije osobe.

Jedna sjekira je bila dužine 100 centimetara, druga 92 centimetra i treća 45 centimetara.  Karahasanović je kazala još kako je u ovom slučaju atipično to što na Kamenicinom džemperu nije bilo mnogo krvi. 

- S obzirom na broj povreda i ubijenih osoba, trebalo je biti puno više, pogotovo u donjem dijelu rukava džempera - pojasnila je vještakinja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.