TUGA

Obavljena dženaza trojici poginulih radnika Hidrocentrale u Kostelima

Uviđajna ekipa na mjestu tragedije

M. MUJADŽIĆ

5.8.2018

Bihać je proteklih dana u tišini tugovao za trojicom sugrađana, radnika Hidrocentrale u Kostelima, koji su nastradali od plina nakon strahovite eksplozije u postrojenju.

Proglašen je i dan žalosti…

Svi u šoku


Admir Mulić

Admiru Muliću Dadi, Elvisu Salihodžiću i Seadu Mujiću zajednička dženaza je klanjana ispred Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u 15.30 sati. Mulić je ukopan na mezarju Mušinovića mahala, Salihodžić u Harmanima i Mujić na mezarju u Brekovici.

Tužilaštvo USK užurbano istražuje ovaj slučaj, a kako saznajemo patohistološki nalazi su  potvrdili da su radnici koji su pronađeni u šahtu dubokom 15 metara preminuli uslijed trovanja benzinskim isparenjima.


Elvis Salihodžić

Uzeti uzorci

Također uzeti su uzorci hemijskih materija s lica mjesta da bi se utvrdilo šta je dovelo do reakcije koja je izazvala eksploziju tokom redovnog remonta. Istražitelji su, prema dosadašnjim rezultatima istrage, isključili mogućnost da je smrt radnika nastupila direktno usljed eksplozije.

Utvrđuje se jesu li radovi izvedeni u skladu s propisima i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama na radu. Od „Elektrodistribucije Bihać“ se izuzima dokumentacija koja se odnosi na propise iz oblasti zaštite na radu – saopćili su, između ostalog, iz Tužilaštva USK.


Sead Mujić

Piralić van životne opasnosti

Samir Piralić, radnik koji je spašen pukom srećom, oporavlja se u bihaćkoj bolnici i van je životne opasnosti. Hrabri vatrogasci i ekipe Hitne pomoći prvi su se našli na licu mjesta te su mnogi od njih također zadobili povrede tokom spašavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.