ISTRAGA POKAZALA

Ubica mu se primakao sleđa: Na advokata Ognjanovića ispaljeno sedam metaka

Dragoslav – Miša Ognjanović

Blic.rs

7.8.2018

Poznati advokat Dragoslav – Miša Ognjanović likvidiran je kukavički s leđa, i to sa sedam metaka iz pištolja kalibra 9mm sa prigušivačem, saznaje “Blic”.

Kako saznaju, u sačekuši koja se dogodila 28. jula oko 20.30 sati kada je Ognjanović sa svojim sinom Petrom išao ka stanu u kojem živi, ubica je iz prikrajka čekao da vidi Ognjanovićima leđa, a onda zapucao u njihovom pravcu.

Kako su rezultati obdukcije, u koje je “Blic” imao uvid, pokazali, on je u njega tada ispalio čak sedam metaka.

- Ubica je čekao da Ognjanović prođe, jer je najvjerovatnije mislio da je advokat naoružan i da bi kada bi ga primjetio zapucao u njegovom pravcu. Kada su Dragoslav i njegov sin Petar prošli i bili dovoljno udaljeni da egzekutor može da zapuca, on je, koristeći prigušivač, kako ne bi skrenuo pažnju na sebe, ispalio u njihovom pravcu nekoliko rikošeta – sedam je pogodilo starijeg Ognjanovića, dok je jedan okrznuo njegovog sina”, kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

Da je likvidacija Ognjanovića unaprijed temljeno isplanirana, govori i činjenica da je plaćenik dobro znao i gdje su sigurnosne kamere i uspio je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije.

Plaćeno ubistvo jednog od najpoznatijih advokata djelo je jednog od klanova koji djeluju na teritoriji Srbije. To je za “Blic” potvrdila i ministrica pravde Srbije Nela Kuburović.

- Tužilaštvo za organizirani kriminal preuzelo je slučaj ubistva advokata Dragoslava – Miše Ognjanovića. To pokazuje jasnu činjenicu: postoje osnovane sumnje da je to ubistvo počinila organizirana kriminalna grupa - kazala je ministrica.

Koja organizirana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, prije svega Luke, zasad nije poznato.

Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca.

Prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa “škaljarcima”) ili sukob unutar klana.

Posljednjih mjeseci ubijeno je više ljudi koji se dovode u vezu sa Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih saradnika – Filipom Koraćem. Advokat Ognjanović zastupao je obojicu. Nijedna od tih likvidacija zasad nije rasvijetljena.

Najprije je krajem maja ove godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, ispred auto-perionice na Karaburmi. Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i motorom pobjegli u pravcu Zvezdarske šume, gdje su vozilo spalili. Policija je saopćila da je identificirala osumnjičenog za to ubistvo i raspisala potjernicu.

Idućeg mjeseca, u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef osiguranja Bojovićevog klana u Beogradu, još jedan istaknuti pripadnik klana. Početkom ovog mjeseca, u Antverpenu je uhapšen Veljko Banović Votka, najbliži Bojovićev saradnik, kod koga je nađeno preko milion eura u kešu stečenih, kako se sumnja, trgovinom kokainom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.