RAZBOJNIŠTVA Ojađeni dok su se vraćali sa odmora

Lopovi im opljačkali automobil dok su ručali u Jablanici

S. J.
08.08.2018 17:56

Foto: Policija izvršila uviđaj

Supružnici Stoko i Jovanka Pejić su u ponedjeljak doživjeli neugodnost dok su sa Jovankinom snahom Smiljom Đurić vraćali se iz Igala sa odmora. Naime, zaustavili su se u Jablanici kako bi ručali i odmorili se, ne znajući šta će ih snaći. 

- Odlučili smo da u Jablanici ručamo, ali kada smo pošli do vozila da krenemo u pravcu Modriče, vidjeli smo da je staklo na automobilu razbijeno - govori Stoko Pejić, vlasnik automobila.

Izbjegavajući da stane pred kamere i fotoaparate, Pejić je pokazao Zapisnik Policijske stanice Jablanica koji je potpisao Edin Gusić, krim. istražitelj, u kome se potvrđuje da je navedenog dana oko 17,20 sati Policijsku stanicu u Jablanici telefonskim pozivom o ovom slučaju obavijestio Sabahudin Perviz, uposlenik restorana „Zdrava voda“.

- Od NN počinitelja ili više njih izvršena je provala u putničko motorno vozilo marke ’VW’ tip ’Tiguan’, registarskih oznaka ZH 480307, vlasništvo Pejić Stoke, sina Petra, rođenog 16.08.1952.godine u Gradačcu, nastanjen u Modriči, ulica Dobrinja br.54, koje se nalazilo na parking prostoru restorana ’Zdrava voda’ u Jablanici koji se nalazi na južnom izlazu iz grada - navodi se u Zapisniku Policijske stanice Jablanica.

Dalje se navodi kako je razbijeno staklo na zadnjim lijevim vratima, te da su prema izjavi oštećenih ukradene dvije ručne torbe, tri ručna sata, jedne zlatne i jedne srebrne menđuše.

- Nikada mi se nešto slično nije dogodilo. Dakle, nemate slobodu da pauzirate nakon dužeg putovanja, da ručate i odmorite. Nisam optimista da će siledžije i lopovi biti otkriveni i sankcionirani - rekao je Stoko Pejić.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, Područno tužilaštvo Konjic, po čijem je odobrenju izvršen uviđaj.

Oglasi

NA VRH