LAKTAŠI

Radnika iz Cazina ubila struja: Mirsad Redžić poginuo tokom gradnje bazena na vikendici

Imanje na kome je radnik stradao

O. MATAVULJ

9.8.2018

Mirsad Redžić (22), radnik firme “Vodovel bazeni” iz Cazina, poginuo je tokom gradnje bazena na vikendici Tihomira Ružića u Donjim Kadinjanima kod Laktaša. Tragedija se dogodila u utorak oko 16 sati i, kako saznajemo, Redžić je stradao usljed strujnog udara, koji je, najvjerovatnije, izazvala pumpa za vodu.

Stajao u vodi

Mještani Donjih Kadinjana pričaju da su radnici iz Cazina mjesecima gradili bazen na ovom imanju i već su počeli završne radove. Redžić je, navodno, zajedno s još jednim kolegom, postavljao lajsne na vrh bazena, u kome je bila potopljena pumpa za vodu, koja je izbacivala nakupljenu kišnicu.

- U bazenu je bilo desetak centimetara vode, koja se nakupila od kiše. Dok je postavljao lajsne, Redžić je stajao unutar bazena u toj vodi i vjerovatno je na pumpi došlo do nekog kvara, koji je izazvao strujni udar i kroz vodu usmrtio nesretnog čovjeka - govore mještani.

Kažu da je Redžićev kolega odmah reagirao i prevezao ga u Dom zdravlja u Laktašima, ali je on, nažalost, podlegao nedugo po prijemu u bolnicu.

Naređena istraga

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, rekla je da je radnik stradao prilikom izvođenja radova i ugradnje opreme za bazen na vikendici R. T. u Donjim Kadinjanima.

- Uviđaj je obavio dežurni tužilac Saša Labotić, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Laktaši. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti nesreće - rekla je Đaković-Vidović.

Tijelo stradalog Redžića prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.


Redžić: Tragično nastradao

Kolege u šoku

Zaposleni u firmi “Vodovel bazeni” kažu da ih je ova tragedija sve pogodila i ne mogu da vjeruju da je njihov kolega stradao.

- Svi smo u šoku... Mirsad je bio dobar dečko, vrijedan i dobar radnik. Ne znam šta da vam kažem, jedna mladost je izgubljena - jedva je kroz suze rekao Redžićev kolega Amel.

Volio je motocikle

Redžićevi prijatelji otkrili su da je volio motocikle.

- Brate, Tečo moj, otišao si nam premlad, ostalo je mnogo toga da prođemo još… Sve naše ostaju sad uspomene, da ti dragi Allah podari lijepi dženet, a porodici sabur - kazao je Redžićev prijatelj Asmir Murić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.