share whatsapp twitter facebook
×

LAKTAŠI Njegov kolega odmah reagirao i prevezao ga u Dom zdravlja

Radnika iz Cazina ubila struja: Mirsad Redžić poginuo tokom gradnje bazena na vikendici

Mirsad Redžić (22), radnik firme “Vodovel bazeni” iz Cazina, poginuo je tokom gradnje bazena na vikendici Tihomira Ružića u Donjim Kadinjanima kod Laktaša. Tragedija se dogodila u utorak oko 16 sati i, kako saznajemo, Redžić je stradao usljed strujnog udara, koji je, najvjerovatnije, izazvala pumpa za vodu.

Stajao u vodi

Mještani Donjih Kadinjana pričaju da su radnici iz Cazina mjesecima gradili bazen na ovom imanju i već su počeli završne radove. Redžić je, navodno, zajedno s još jednim kolegom, postavljao lajsne na vrh bazena, u kome je bila potopljena pumpa za vodu, koja je izbacivala nakupljenu kišnicu.

- U bazenu je bilo desetak centimetara vode, koja se nakupila od kiše. Dok je postavljao lajsne, Redžić je stajao unutar bazena u toj vodi i vjerovatno je na pumpi došlo do nekog kvara, koji je izazvao strujni udar i kroz vodu usmrtio nesretnog čovjeka - govore mještani.

Kažu da je Redžićev kolega odmah reagirao i prevezao ga u Dom zdravlja u Laktašima, ali je on, nažalost, podlegao nedugo po prijemu u bolnicu.

Naređena istraga

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, rekla je da je radnik stradao prilikom izvođenja radova i ugradnje opreme za bazen na vikendici R. T. u Donjim Kadinjanima.

- Uviđaj je obavio dežurni tužilac Saša Labotić, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Laktaši. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i vještačenja, radi utvrđivanja svih okolnosti nesreće - rekla je Đaković-Vidović.

Tijelo stradalog Redžića prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Kolege u šoku

Zaposleni u firmi “Vodovel bazeni” kažu da ih je ova tragedija sve pogodila i ne mogu da vjeruju da je njihov kolega stradao.

- Svi smo u šoku... Mirsad je bio dobar dečko, vrijedan i dobar radnik. Ne znam šta da vam kažem, jedna mladost je izgubljena - jedva je kroz suze rekao Redžićev kolega Amel.

Volio je motocikle

Redžićevi prijatelji otkrili su da je volio motocikle.

- Brate, Tečo moj, otišao si nam premlad, ostalo je mnogo toga da prođemo još… Sve naše ostaju sad uspomene, da ti dragi Allah podari lijepi dženet, a porodici sabur - kazao je Redžićev prijatelj Asmir Murić.