MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za Belgijancem

NESTANCI Informaciju potvrdila Suvada Kuldija, portparol sarajevske policije

MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za Belgijancem

Za 24-godišnjim mladićem iz Belgije Gert-Janom Dobelerom (Dobbelaere) MUP Kantona Sarajevo raspisao je potragu. Ovu informaciju potvrdila nam je Suvada Kuldija, portparol sarajevske policije, dodavši da im je slučaj ipak prijavljen.

- Belgijska ambasada je 7. avgusta raspisala potragu za nestalim mladićem - kratko nam je kazala Kuldija.

Mladić je nestao 29. jula ove godine u Sarajevu, o čemu je javnost putem društvenih mreža obavijestio njegov brat Stiven Dobelere (Steven). 

Vijest o nestalom Belgijancu munjevito se proširila, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj. Gorske službe spašavanja, mediji, mladićevi prijatelji i brojni građani na društvenim mrežama dijelili su vijest o nestanku da bi što veći broj ljudi bio upućen u slučaj. 

Stiven je brata posljednji put vidio 27. jula i tvrdi da je tada bio u Dubrovniku. Potom je naveo da je 29. jula viđen u Sarajevu te da se planirao vratiti kući 31. jula, što se nije dogodilo.

Porodica mladića je saznala da je 31. jula boravio u rafting kampu na Tari. Navodno je imao problem s vozilom, pa je došao nešto kasnije nego što je planirano.

- Ukoliko mu se vozilo pokvarilo, to bi moglo potvrditi i pojedine izvještaje da su ga vidjeli kako autostopa kraj Prozor-Rame - naveo je prijatelj porodice.

Mladić je vozio Volkswagenov Polo belgijskih tablica ACF-766. Njegov brat Stiven je zamolio građane da ga obavijeste na Facebooku ili na mail: [email protected] ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH