MISTERIJA MUP Republike Srpske

Nisu otkrivene patike nestalog Bojana Koprene

O. Ma.
09.08.2018 18:09

Foto: Koprena: Nestao 2014. godine

U pojedinim medijima jučer se pojavila informacija da su istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli materijalne dokaze koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju nestanka Bojana Koprene, mladića sa Manjače, koji je nestao prije četiri godine. 

Mediji pišu da je pronađena obuća, odnosno patike, koje je Koprena nosio, ali “Avazovi” izvori u MUP-u RS kažu da ta informacija nije tačna.

- Radi zaštite istrage, nismo u mogućnosti da vam dostavimo informacije u vezi s tim predmetom, a posebno ne o tragovima, predmetima krivičnog djela - rekla je Danica Gnjatović, portparol MUP-a RS.

Koprena je nestao 7. jula 2014. i posljednji put je viđen u "Krčmi kod Roze", u kojoj je radio. Odatle je otišao Opel Vectrom, koja je pronađena zapaljena. Za Koprenom su organizirane velike potrage, ali nikakav trag nije pronađen i njegova sudbina je nepoznata. Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nedavno je podnijelo Tužilaštvu prijavu protiv braće Boška i Bogdana Diljevića zbog sumnje da su ubili Koprenu, ali su ubrzo pušteni na slobodu.

NA VRH