TUZLA

Jasmin Halilović osuđen na dvije godine zatvora

Ilustracija

E.Sk

10.8.2018

Jasmin Halilović (53) iz Tuzle u drugostepenom postupku pred Kantonalnim sudom u Tuzli pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela prevare počinjenog u stjecaju s produženim krivičnim djelima krivotvorenja isprave i posjednim slučajevima krivotvorenja isprave.  

- Optužbom Tužilaštva TK Halilović se teretio da je u periodu od januara 2009. do maja 2012. godine, svjestan da izrađuje lažne isprave koje je upotrijebio kao prave, sačinio 39 virmanskih naloga i ovjerio ih pečatom Udruženja kupaca „PZC Stupine“ Tuzla, u kojem je bio član, na kojima je krivotvorio potpis ovlaštene osobe i potpisnika tog udruženja, te je s namjenskog podračuna i računa Udruženja na svoj račun prebacio oko 175.000 KM. Na taj način je u ovom iznosu sebi pribavio imovinsku korist, a oštetio Udruženje i druge članove – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Halilović je s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist u periodu od tri godine sačinio veći broj lažnih isprava i lažnim prikazivanjem podataka doveo druge u zabludu i time ih naveo da čine na štetu tuđe imovine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.