CAZIN Nakon što ga je ubila struja tokom gradnje bazena

Klanjana dženaza 22-godišnjem Mirsadu Redžiću

A. Ka. - A. D.
10.08.2018 15:20

Foto: Od Redžića se oprostili članovi porodice, prijatelji, komšije i radne kolege ( A. Družanović)

Na mezarju Polje u Cazinu danas je, poslije džuma-namaza, klanjana dženaza i obavljen ukop 22-godišnjeg Mirsada Redžića (22), radnika firme “Vodovel bazeni” iz Cazina, koji je u utorak poginuo tokom gradnje bazena na vikendici Tihomira Ružića u Donjim Kadinjanima kod Laktaša.  

Posljednjem ispraćaju mladića prisustvovao je veliki broj članova porodice, komšije, prijatelji i radne kolege koji su još u šoku nakon ove velike tragedije.

  • Detalj s dženaze
    Detalj s dženaze

Redžić je stradao usljed strujnog udara, koji je, najvjerovatnije, izazvala pumpa za vodu. Nesretni mladić je, zajedno s još jednim kolegom, postavljao lajsne na vrh bazena, u kome je bila potopljena pumpa za vodu, koja je izbacivala nakupljenu kišnicu. 

U bazenu je bilo desetak centimetara vode, koja se nakupila od kiše. Redžić je stajao unutar bazena u vodi i vjerovatno je na pumpi došlo do kvara, koji je izazvao strujni udar koji je usmrtio 22-godišnjaka.

Redžićev kolega odmah je reagirao i prevezao ga u Dom zdravlja u Laktašima, ali je on, nažalost, podlegao nedugo po prijemu u bolnicu.

Oglasi

NA VRH