RAZBOJNIŠTVO

Potvrđena optužnica protiv Amela Dizdarevića

Kantonalni sud Livno: Produžen mu pritvor

Piše: M.Sm.

10.8.2018

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je, kako saznajemo, optužnicu Tužilaštva Livanjskog kantona protiv Amela Dizdarevića (20) iz Šturlića kod Cazina za krivično djelo razbojništvo iz koristoljublja.

Također, uvažen je prijedlog Kantonalnog tužilaštva za produženje pritvora Dizdareviću i to do 12.marta, a zbog bojazni da bi optuženik puštanjem na slobodu mogao pobjeći, budući da je on, nakon počinjenja krivičnog djela pobjegao s mjesta događaja te se krio do momenta lišenja slobode u Cazinu.

Podsjetimo, Dizdarević je 10.oktobra prošle godine oko 15 sati u šumi na lokalitetu Korpivnica u blizini saobraćajnice Kupres-Bugojno pretukao i opljačkao Ivu Jakovljevića (58) iz Jajca, kojeg je , potom, za stablo, s teškim ozljedama, ostavio svezanog.

Dizdarević se na području Cazina krio tri dana,a iako su brojni mediji iznosili da je Jakovljević poznati poduzetnik, tokom istrage, došlo se do saznanja da su njih dvojica stari znanci, koji su zajedno radili na brojnim farmama stoke.

Jakovljević je, nakon što ga je pukom srećom pronašao šumar, operiran na KCUS-u, a oporavljao se i u bolnici u Travniku.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.