ZLOČIN

Novi detalji o ubistvu doktorice iz Trogira: Bivši muž je ubio pa izrazio saučešće

Slobodna Dalmacija

12.8.2018

Splitska policija je nakon samo pet dana došla do osumnjičenog za ubistvo splitske doktorice Asje Tukić. Riječ je o njenom bivšem suprugu Željku Tukiću. 

Naime, policija je, navodi se u priopćenju, u koordinaciji i saradnji s Ravnateljstvom policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršila kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Tokom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. avgusta u stanu u Trogiru doktorici Asji Tukić zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

Kako piše Slobodna Dalmacija, 61-godišnjakinja ubijena je tako da ju je napadač prvo ubo nožem u leđa, a onda ju je, kad se iznenađena okrenula, nekoliko puta izbo nožem u prsa i trbuh.

Kako nije bilo tragova provale niti borbe, a prvi je ubod bio s leđa, očito je bilo da je ona ubici otvorila vrata jer je to bio neko koga je poznavala i od koga nije očekivala opasnost te ga je pustila u stan i bezbrižno mu okrenula leđa.

Nadalje, policijski istražitelji jučer su na temelju sudskog naloga pretražili kuću u mjestu Slatine kod Trogira koju koristi osumnjičeni Tukić i iz nje odnijeli nekoliko predmeta, pretpostavlja se odjeću koju je nosio u vrijeme ubistva, nož kojim je doktorica ubijena ili njen mobitel koji je ubica odnio iz stana nakon zločina.

Osumnjičeni Tukić je, koliko je javnosti bilo poznato, prvi nazvao policiju obavijestivši ih da je u stanu na zadnjem katu zgrade u Trogiru pronašao svoju mrtvu bivšu suprugu i to nakon što ga je kći nazvala jer se majka koja je čistila apartman nije javljala, a trebala je dočekati novu grupu turista koji su trebali ući u stan.

Slobodna Dalmacija dodaje kako su Asja i Željko bili razvedeni dvadesetak godina te da je on nakon ubistva bivše supruge objavio iskaz saučešća u novinama uz poruku: "Adio, voljena. Hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom.”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.