ISTRAGA

Za ubistvo doktorice iz Trogira optužen bivši muž, on tvrdi da je nije ubio

24sata.hr

12.8.2018

Željko Tukić (65) tvrdi da nije ubio bivšu suprugu, doktoricu Asju Belas Tukić (61), za što ga je kazneno prijavila policija. Rekao nam je to njegov advokat po službenoj dužnosti Jadran Franceschi.

– On negira kazneno djelo ubistva, a što se tiče iznošenja njegove odbrane, u ovoj fazi postupka ništa ne mogu reći – izjavio je Franceschi u vrijeme dok je njegov branjenik čekao privođenje u Županijsko državno odvjetništvo, piše 24 sata.

Omiljena fizijatrica iz splitskih toplica ubijena je u ponedjeljak u Trogiru, u svom stanu koji je iznajmljivala turistima i toga ga jutra pripremala za dolazak gostiju.

– Tokom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. avgusta u stanu u Trogiru 61-godišnjakinji zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više uviđaja na otvorenom prostoru, pretraga terena te stanova i vozila – priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Bivši supružnici Tukić imaju zajedničku kćerku, danas magistra farmacije, koja je Željka obavijestila da se mama ne javlja na telefon gostima. On je otišao do apartmana u Trogiru i obavijestio policiju kako je pronašao beživotno tijelo bivše supruge izbodeno nožem. Ubodena je u leđa i nekoliko puta u prsa. U stan nije bilo provaljeno, a ništa nije ni nedostajalo. Pronađen je čak i Asjin novčanik s nekoliko stotina kuna u njemu, što je isključivalo pljačku kao motiv ubistva.

Iako su bili razvedeni, bivši supružnici su bili u naizgled dobrim odnosima, a ona mu je i materijalno pomagala. Željko je živio u kući koju je ona naslijedila od pokojnih roditelja u Slatinama na Čiovu i održavao je njene apartmane za iznajmljivanje.

Policija u svom priopćenju motiv ubistva nije navela, a na prvi pogled zaista je nejasno zašto bi Željko Tukić ubio bivšu suprugu koja ga je finansirala. Policijski istražitelji smatraju da ju je vrlo vjerovatno ubio u afektu.

Navodno je policiji rekao kako je za vrijeme ubojstva bio u Slatinama, međutim snimljen je nadzornom kamerom u Trogiru, a kada je pozvao policiju u stan u kojem je bilo beživotno tijelo bivše supruge, bio je u drugoj odjeći. Alibi mu je pao, a s obzirom na to da su ga kazneno prijavili, istražitelji su očito pronašli i druge dokaze pretražujući kuću u kojoj je živio i podmorje ispred nje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.