KRIMINAL

Španska misica došla u Srbiju da proslavi 20. rođendan, a dočekala je bomba pod nogama

Olat Bilbao

Blic.rs

13.8.2018

Na dan kada je stigla u Srbiju na "rođendansko putovanje" španskoj misici Olat Bilbao Goznales (20) kriminalci iz Srbije su dobrodošlicu poželjeli - bombaškim napadom. 

Bomba koja je u beogradskom naselju Galenika raznijela Audi kojim je upravljao Strahinja Stojanović (28), višestruko osuđivani kriminalac, umjesto njemu, glave je umalo došla Stojanovićevoj djevojci - bivšoj Miss Marbelje Olat Bilbao, prenosi Blic.rs.

Nesretna djevojka je raznesena eksplozijom odletjela desetak metara od vozila, a Hitna pomoć konstatirala joj je otvoreni prijelom potkoljenice. I još je dobro prošla: bomba koja je navodno bila postavljena pod vozačko sjedište bila je velike razorne moći.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima, eksplozija se desila u noći između petka i subote, a mlada djevojka je u Srbiju stigla nepuna 24 sata ranije. Bomba namijenjena Stojanoviću bila joj je, praktično, "dobrodošlica" u Srbiju.

Na ovo putovanje sa svojim izabranikom Olat se odlučila odmah nakon proslave svog 20. rođendana. Njen Facebook profil otkriva da je 2. avgusta bezbrižno od prijatelja i porodice primala čestitke. Devet dana kasnije u Zemunu će je sačekati užas...

Prema inicijalnim spekulacijama, Stojanović je bio meta rivalskih kriminalnih grupa. Njegov dosje u Srbiji i inozemstvu impozantan je ako se ima u vidu da ima svega 28 godina.

Šta je bio konkretan povod za bombaški napad, utvrdit će istraga. Poznato je da je Stojanović svjedočio na objedinjenom suđenju krimi-grupi Slobodana Šaranovića za ubistva Nikole, brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića. Stojanović je bio Vidakovićev kum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.