DOBOJ

Ukradena vozila rastavljali u šumi kod Olova

PU Doboj: Podnesen izvještaj Tužilaštvu

Piše: Avaz.ba

17.8.2018

Dobojska policija podnijela je jučer Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv trojice muškaraca sa Sokoca zbog krađa vozila na području dobojske regije.

Tužilaštvu su prijavljeni Slobodan S. (30), Jovica K. (25) i Đorđe T. (28). Oni se sumnjiče da su u periodu od 2012. do polovine juna prošle godine pomagali drugim osobama prilikom krađa vozila s područja koje pokriva PU Doboj tako što su od kradljivaca preuzimali i sakrivali ukradene automobile.

Potom su ih prevozili u jedno selo, koje se nalazi u šumi na području općine Olovo, gdje su ih rastavljali, prodavali i prikrivali njihove neiskorištene dijelove.

- Navedene osobe su identificirali pripadnici PU Doboj, zajedno s pripadnicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, a u saradnji s pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona - saopćili su iz PU Doboj.

Iz policije su naveli i da su sva ukradena vozila tipa Volkswagen, a pronađeni su tragovi i dokazi za šest ukradenih vozila, i to tri koja su ukradena iz Doboja te po jedno s područja Dervente, Modriče i Bosanskog Broda.

Slobodan S., koji se smatra vođom ove ekipe, nalazi se u pritvoru. Jovica K. je pušten da se brani sa slobode, dok je Đorđe T. trenutno u bijegu i za njim je raspisana operativna potraga.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.